THEATRE

ORAKEL

Spread the love

“Orakel” is het tweede hartverwarmende theaterproject van vzw Celestial Mekaniks, met een originele regie van Sophie Cocheteux-Depraeter. Vijftien migranten die onze taal leren, brengen volksverhalen, mythen en legendes uit Azië, Europa, Afrika en Amerika in het Nederlands. Een team van professionele kunstenaars begeleidde hen negen maanden lang. Speciaal voor het stuk werd een tekst geschreven en muziek gecomponeerd. Een ontwerpster van de Vlaamse Opera creëerde de kostuums.

In dit toneelstuk vertrekken we vanuit de ervaringen van de acteurs zelf op een welbekende plaats: het administratief centrum. De bureaucratie is een labyrint dat niemand begrijpt. Maar de ambtenaar aan het loket wijst de weg… Een woord, een vraag of een formulier geeft aanleiding tot een ontroerend of hilarisch verhaal uit het leven van mensen, wezens van vlees en bloed van overal en alle tijden. Een terugkeer naar de roots is essentieel om de huidige werkelijkheid te kunnen vatten.

DEELNEMERS

Abdelfattah Oidi (Marokko), Anastasia Galvita (Rusland), Angelina Balkaen (Oekraine), Benedicto González Arévalo (Chili), Gladys Ongeri (Kenya), Harold Daniels (Ghana), Hermine Araqelyan (Armenië), Jeverton Ledo (Brazilië), John Lester Aguila (Filipijnen), Joy Llano (Filipijnen), Nadya Kamil (Marokko), Omar Al-Falahi (Irak), Owen McEldowney (Ierland), Sinan Azzouz (Syrië), Qianjing Cui (China).

ARTISTIEK TEAM

Regie: Sophie Cocheteux
Dramaturgie: Barbara Van Praet
Muziek en geluid: Jean-Pierre Bouchard-Rees en Robert Leiner
Licht: Anthony Vermeulen & Alexander Coppenolle
Choreografie: Davy Desloovere
Kostuums: Naiara Beistegui Idigoras
Fotografie: Gaël Maleux


Met de steun van de Stad Gent en de Stad Waregem.
Met dit project willen we aan migranten een ludieke kans bieden om hun Nederlands te verbeteren en zich artistiek en sociaal te ontplooien. Het brengt mensen samen en opent voor iedereen de deuren van de theaters in de stad

SPONSORS

Bij’ De Vieze Gasten

ACP Productions

Coppenolle drukkerij & print

CVO GENT

DENYS

Minardschouwburg, Gent

Gaël Maleux Photography

Stad Gent

Zevenvrijedagen hotel boutiek Gent

Leave a Reply

Close Bitnami banner
Bitnami