THEATRE

TIJDREISCONGRES [Go]

Spread the love

De opname van Tijdreiscongres komt binnenkort online!

Ik ben Sophie Cocheteux-Depraeter, de regisseuse van een leuk theaterproject met migranten die Nederlands leren. Via theater helpen wij de mensen om zich te integreren.

In een constante samenwerking met Jeroen Theunissen en Jean-Pierre Bouchard-Rees hebben we Tijdreiscongres gecreëerd en geleid.

We hebben het thema van tijdreizen samen gevonden. Jeroen heeft de tekst geschreven en wij hebben samen de repetities met de acteurs gedaan totdat het project tot leven zou kunnen komen, hoewel de Coronavirus alle initiale plannen veranderd heeft.

De voorstellingen in de schouwburg van Kortrijk, De Schakel, De Kleine Post en Het Perron zijn allemaal verboden door Corona ( mei-juni).

We hebben elke week in De Schakel gerepeteerd van februari tot midden maart.

We zijn op Teams + Skype + Hangouts online blijven repeteren van midden maart tot begin juni.

Helaas kregen wij het nieuws dat we volgend jaar 2021 niet kunnen spelen, omdat de theaters reeds geboekt zijn. Ook vrezen we dat de volledige groep cursisten geen gans jaar geëngageerd kan blijven.

Maar we gaven niet op. We planden om een video te maken met de materiaal van onze lichttechnicus Alexander Coppenolle.

We communiceren tegen de acteurs dat we een film zullen maken.

Het was onmogelijk om een film te plannen in mei door de maatregelen en de onzekerheid. Dat hebben wij pas gedaan toen het mogelijk en toegelaten was in een speciale plaats bij ‘Claessens’ in Waregem waar onze decormaker Willem Boel een tentoonstelling gaf. Dus niet met het origineel gepland decor. Maar met wat mogelijk was. We gaan sinds maart 2020 door permanente aanpassingen.

De acteurs waren zo gemotiveerd dat we iets wilden iets doen. We moesten iets doen. Een film was de enige oplossing. De enige hoop die we konden geven.

We hebben repetities toegevoegd op de donderdagavond om zeker te zijn dat de acteurs hun tekst van buiten zouden kennen in juni.

We dachten dat een video een mooi cadeau zou zijn.

De film zal sowieso niet perfect zijn want we hebben de meeste van de repetities online gedaan.

Wij zijn momenteel bezig met de mixage van klank. De montage van beelden is al gedaan. Het is belangrijk om dit project tot het einde te steunen. Voor het team van kunstenaars, voor de begeleiders en de acteurs.

Ik ben de artistieke leider van Celestial Mekaniks. Dit is mijn derde theaterproject met anderstaligen.

Onze voorstellingen Orakel en Ezelbrug waren een succes. We werken samen met de Minardschouwburg en ‘Bij De Vieze Gasten die ons vertrouwen. We spelen ook al 2 jaar in Tutti Fratelli want Reinhilde Decleir vindt dat we interessante projecten maken die hoop brengen naar mensen in armoede. Er zijn vele mensen die ons volgen, vooral een non-elitair gemixt publiek die nooit naar het theater gaat.

Wat zullen wij met onze video doen?

Podium aan huis wil de film publiceren en de video zal op de site van CultuurKuur verschijnen.

Tijdreiscongres is een komedie voor de hele familie geschreven door Jeroen Theunissen die niet alleen NT2-leerkracht is, maar ook bekend is als schrijver. Onze decormaker is Willem Boel. Hij maakt industriële installaties. We hebben muziek die gecomponeerd voor de show door de Brit JP B-Rees.

Ik ben een professioneel regisseuse al 10 jaar. De samenwerking met de kunstenaars en acteurs was zeer leuk maar ook enorm veel werk door de Corona. Repeteren online vraagt voor veel energie en wij hebben nooit opgegeven door veel solidariteit in onze team.

We hopen dat wij een breed publiek zullen bereiken. Tot binnenkort online!

ACTEURS

Aguila John Lester (De Filipijnen), Balkaen Angelina (Oekraïne), Bavilla Sandy (Congo), Cui Qianjing (China), Dominguez Michelangeli David (Venezuela),  Naim Erbaba (Turkije), Anastasia Galvita (Rusland), Hegedus Melinda (Hongarije), Omrani Armaghan (Iran), Shahada Mohammad (Syrië)

CREDITS

Regie en productie : Sophie Cocheteux-Depraeter

Tekst en dramaturgie : Jeroen Theunissen

Muziek en productie : Jean-Pierre Bouchard-Rees

Licht en videomontage : Alexander Coppenolle

UITVOEDERS

Celestial Mekaniks en CVO Miras

LINKS

https://www.facebook.com/tijdreiscongres

SPONSORS

STAD WAREGEM

CLAESSENS ARTISTS CANVAS

WILLEM BOEL

CC DE SCHAKEL

CC HET PERRON

SCHOUWBURG VAN KORTRIJK

PRINTBURO (Waregem)

KRINGLOOPWINKEL (Kortrijk, Wevelgem)

MARNIXRING IEPER WESTLAND

ACP PRODUCTION

DENYS

Close Bitnami banner
Bitnami