Tijdreiscongres

Op een internationaal congres over tijdreizen komen mensen van over de hele wereld bijeen; zij verzeilen in absurde situaties. Tijdreiscongres is een komedie geschikt voor tijdreizigers van alle leeftijden en met een uiteenlopende beheersing van het Nederlands.

Om dit theaterproject te realiseren zijn we vertrokken vanuit de talenten van elkeen. Bruggen bouwen is één van onze kernwaarden. De acteurs komen uit 10 verschillende landen. Het werd een artistiek, educatief project waarbij de kennis van de Nederlandse taal, het integratieproces en het welbevinden bevorderd worden.

De regie is in handen van Sophie Cocheteux. De tekst is geschreven door Jeroen Theunissen die niet alleen NT2-leerkracht is, maar ook bekend is als auteur van verschillende romans en theaterstukken bij professionele gezelschappen. Onze decorbouwer is Willem Boel. Wegens het annuleren van de theatervoorstellingen mochten we zijn kunstwerken die in de Bruthausgallery werden geëxposeerd, als decor gebruiken. De muziek werd gecomponeerd door de Frans-Britse Jean-Pierre Bouchard-Rees.

Cultuur Kuur – Departement onderwijs en vorming – Canon Cultuurcel van de Vlaams Overheid heeft “Tijdreiscongres” als praktijkvoorbeeld gekozen:

https://www.cultuurkuur.be/inspiratie

https://www.cultuurkuur.be/project/anderstalige-nieuwkomers-leren-nederlands-door-theater

"Podium aan huis" heeft de opname van onze voorstelling in 2020 online gezet. 

De opname van Tijdreiscongres is nog met de volgende private youtube link te bekijken :  https://youtu.be/hFBCWAc8zTQ

Deelnemers

Aguila John Lester (De Filipijnen), Balkaen Angelina (Oekraïne), Bavilla Sandy (Congo), Cui Qianjing (China), Dominguez Michelangeli David (Venezuela), Naim Erbaba (Turkije), Anastasia Galvita (Rusland), Hegedus Melinda (Hongarije), Omrani Armaghan (Iran), Shahada Mohammad (Syrië)

Artistiek team

Regie en productie: Sophie Cocheteux-Depraeter

Dramaturg: Jeroen Theunissen

Muziek en productie assistent: Jean-Pierre Bouchard-Rees

Licht en videomontage: Alexander Coppenolle

Kunstwerken en decor: Willem Boel

Runner & boomoperator: Kevin Rogierst

Uitvoeders

Celestial Mekaniks en CVO Miras

Sponsors

Stad Waregem, Claessens Artists Canvas, Willem Boel, CC De Schakel, CC Het Perron, Schouwburg van Kortrijk, Printburo Waregem, Kringloopwinkel Kortrijk Waregem, Marnixring Ieper Westland, ACP Productions, Denys