News

TIJDSREISCONGRES

Spread the love

Uitvoerders : Celestial Mekaniks en cvo Miras

Op een internationaal congres over tijdreizen komen mensen van over de hele wereld bijeen; zij verzeilen in absurde situaties. Tijdreiscongres is een vrolijk en avondvullend spektakel, gebracht door de cursisten “Nederlands voor anderstaligen” van cvo MIRAS. Zij willen ieder met hun eigen talent een divers publiek boeien en tonen tot wat ze in staat zijn.

De regie is in handen van Sophie Cocheteux-Depraeter. Zij realiseerde eerder twee theaterprojecten met anderstalige migranten, Ezelsbrug (2017) en Orakel (2018). De tekst wordt geschreven door Jeroen Theunissen, auteur van verschillende romans en theaterstukken. De muziek werd speciaal voor het stuk gecomponeerd door de Brit Jean-Pierre Bouchard Rees.

De voorstelling vindt plaats op 19 mei om 20u in CC De Schakel.  Er worden ook voorstellingen gespeeld om 20u op 26 mei in CC Het Perron in Ieper, op 3 juni in De Schouwburg in Kortrijk en op 9 juni in CC De Kleine Post in Oostende.

Duur: aanvang is om 20u00. De voorstelling duurt tot 21u15. Er is geen inleiding, nagesprek of pauze.   

Tickets kosten 6 euro. Er kan een steunticket aangekocht worden voor 12 euro. Tickets kunnen vanaf 1 februari gekocht worden via elk cultureel centrum.

DOEL

In het schooljaar 2019-2020 willen wij anderstalige nieuwkomers de kans bieden om op een creatieve manier Nederlands te leren door als acteur aan een theaterproject mee te werken. Het wordt een artistiek, educatief project waarbij de kennis van de Nederlandse taal, het integratieproces en het welbevinden bevorderd wordt.

Om dit theaterproject te realiseren willen we vertrekken vanuit de talenten van elkeen. Bruggen bouwen is één van onze kernwaarden. De regie is in handen van Sophie Cocheteux-Depraeter. Als mede-oprichtster van vzw Celestial Mekaniks realiseerde zij al theaterprojecten met anderstalige migranten: Ezelsbrug (2017) en Orakel (2018). De tekst wordt geschreven door Jeroen Theunissen, auteur van verschillende romans en theaterstukken bij professionele gezelschappen.

De acteurs vertellen via dit project niet, zoals in vele andere projecten, hun eigen levensverhaal of hun traumatische ervaringen als vluchteling, maar brengen wel met hart en ziel eeuwenoude verhalen die iedereen aanspreken, ongeacht de cultuur waarin hij of zij is opgegroeid.

Het resultaat zal een vrolijk en avondvullend spektakel zijn. Thema van het stuk is tijdreizen. Op een internationaal congres over tijdreizen komen mensen van over de hele wereld bijeen; zij verzeilen in absurde situaties.

Het stuk is geschikt voor tijdreizigers van alle leeftijden en met een uiteenlopende beheersing van het Nederlands.

De voorstellingen zullen plaatsvinden in CC De Schakel in Waregem (19 mei ’20), Het Perron in Ieper (26 mei ’20), De Schouwburg in Kortrijk (3 juni ’20) en in CC De Kleine Post in Oostende (9 juni ’20),

Met dit project willen we ook de autochtone bevolking laten kennismaken met anderstalige nieuwkomers die hun best doen om zich te integreren. Dit kan leiden tot meer onderlinge verdraagzaamheid en solidariteit. We hopen dan ook te mogen rekenen op jullie steun.

CREDITS

Regie en productie : Sophie Cocheteux-Depraeter

Tekst en dramaturgie : Jeroen Theunissen

Muziek en productie : Jean-Pierre Bouchard-Rees

Licht : Alexander Coppenolle, Maarten De Pue

ACTEURS

Aguila John Lester (De Filipijnen), Balkaen Angelina (Oekraïne), Bavilla Sandy (Congo), Cui Qianjing (China), Dominguez Michelangeli David (Venezuela),  Naim Erbaba (Turkije), Anastasia Galvita (Rusland), Hakimi Maruf (Afghanistan), Hegedus Melinda (Hongarije), Omrani Armaghan (Iran), Shahada Mohammad (Syrië)

PRODUCTIE

Celestial Mekaniks en CVO Miras

LINKS

FaceBook Pagina

SPONSORS

CC DE SCHAKEL,

CC HET PERRON,

KORTRIJKSCHOUWBURGPRINTBURO (Waregem),

KRINGLOOPWINKEL (Kortrijk, Wevelgem),

MARNIXRING IEPER WESTLAND

Leave a Reply

Close Bitnami banner
Bitnami