TEAM

SOPHIE COCHETEUX

Spread the love

Sinds 2015 medestichtster en artistiek leider van Celestial Mekaniks. Zij is een multidisciplinaire, geëngageerde kunstenares met regie als voornaamste bezigheid naast acteren, zingen, het maken van kunstinstallaties en het doceren van Frans en Drama.

Geboren en getogen in de streek van Roubaix in Frankrijk, behaalde zij een licentiaatsdiploma Franse literatuur om zich nadien aan het theater te wijden. Ze studeerde af aan het Institut  National des Arts et Spectacles (INSAS) in Brussel. Ze heeft ook een Educatieve master in de Talen in KU Leuven gevolgd.

Als medestichtster van La Bande asbl engageerde zij zich in Brussel om mee te werken aan sociaal-artistieke projecten. De underground scene bracht haar vervolgens naar Gent. Van daaruit ging ze samenwerkingen aan met J-P Rees (muziek en geluid), Robert Leiner (muziek), Alexander Coppenolle (licht) en Barbara Van Praet (dramaturgie). Met de vzw Celestial Mekaniks realiseert ze o.a. theaterprojecten met anderstalige migranten.

Uit deze samenwerkingen kwamen “Ezelsbrug”, “Orakel”, “het Gilgamesh Epos” en “Het Blauwe Uur”. Er werden voorstellingen gespeeld in Bij’ De Vieze Gasten, NTGent Arca, Minardschouwburg, cc De Schakel en de Schouwburg van Kortrijk. In 2020 heeft Sophie het toneelstuk van Jeroen Theunissen – “Tijdreiscongres” – geregisseerd dat als video werd gepubliceerd op “Podium aan huis”.

Haar speelterrein is ook haar strijdperk. Zij maak deel uit van een groep
van 11 comédiennes in de groep Fritüür, die de vrijheid van de vrouw verdedigt en het overleven van de  frietkoten. Sinds 2011 hebben zij in België en Frankrijk 150 keer opgetreden.

Sinds 2016 is Sophie ook lid van De Propere Fanfare van De Vieze Gasten. Na een opleiding in Portugal werkt Sophie ook voor Contact Clown in De Zorg – NeuzeNeuze – als gentle clown.

 

Site : https://sophiecocheteux.wixsite.com/sophiecocheteux

 

Leave a Reply

Close Bitnami banner
Bitnami