Music

CELMEKS

Spread the love

“celmeks” Lab Series I & II – Jean-Pierre Bouchard-Rees (links) en Robert Leiner (rechts).

NIEUWSTE MUZIKALE CREATIE VAN CELMEKS


Listen to Series I & II on Bandcamp

LAB 1 – 4 zal op het internet uitkomen in december 2018. De nummers werden opgenomen in de studio van Robert Leiner in Göteborg (Zweden) en live voorgesteld op Celmekia 1.1 in ArtCube in Gent. De muziek is avant-garde, zeer alternatief en volledig geïmproviseerd!

JEAN-PIERRE BOUCHARD-REES

Het muzikale oeuvre van Jean-Pierre Bouchard-Rees, componist, muzikant, producent en geluidstechnicus is zo uiteenlopend dat hij niet in één hokje past.
Geboren en opgeleid in Oxford, begon hij zijn carrière als solozanger voor het koor van het Magdalen College. Hij werd drummer van een punkgroep (Ken Liver Sausage) in 1976 en een Keltische muziekgroep (Storm) die het voorprogramma was van Deep Purple in 1993. Vervolgens richtte hij zijn eigen groep op in Londen “Graffiti Brothers” in de jaren tachtig. Als multi-instrumentalist componeerde, speelde en zong hij met twee koorzangers om te protesteren tegen het toenmalige polititieke systeem.


Tussen einde jaren tachtig en 1995 mixte hij bekende groepen in Dingwalls, Camden Palace, Marquee Club en Ministry of Sound (Boy George, Happy Mondays, Clawfinger, Dog eat Dog, Shaggy, Imagination, David Morales…) De Amerikaanse firma Newport Jazz Festival org. liet hem van 1984 tot 1994 de productie doen van het Nice Jazz Festival en in 1995 werd hij gecontacteerd door R&S Records, label van elektronische muziek, om de productie op zich te nemen van de internationale artiesten. Het is daar, in hartje Gent, dat hij zijn Vikingbroeder Robert Leiner leerde kennen met wie hij zich op een nieuw muziekgenre stortte. Samen met Sophie Cocheteux-Depraeter, Bob De Wit en Robert stichtte hij de vzw Celestial Mekaniks in 2015 en met deze laatste componeerde hij de muziek voor het theaterstuk “Ezelsbrug”. Hun nieuwe album “Celmeks”, opgenomen in de studio van Robert in Zweden, zal uitkomen in april 2018. Ook voor het volgende theaterproject “Orakel” zullen zij muziek en geluid realiseren.

Leave a Reply

Close Bitnami banner
Bitnami