ezelsbrug

Vzw Celestial Mekaniks, in coproductie met:

  • CVOGENT
  • Logo Minardschouwburg
  • Logo bij'De Vieze Gasten
  • Logo Life Danscenter

Presenteren

Sophie Cocheteux-Depraeter, regisseur, actrice en zangeres afgestudeerd aan het Institut National Supérieur des Arts du Spectacle (INSAS) in Brussel is afkomstig uit Frankrijk en kwam drie jaar geleden in Vlaanderen wonen. Als lid en mede-oprichtster van vzw Celestial Mekaniks kreeg zij het idee om een theaterproject te realiseren met amateurtoneelspelers, anderstalige migranten die net als zijzelf proberen om het Nederlands onder de knie te krijgen. Met een team van professionele kunstenaars begeleidde zij een tiental cursisten “Nederlands Tweede Taal” acht maanden lang met toneeloefeningen, choreografie, taaltraining en muzikale vorming.

Het resultaat is “Ezelsbrug”: een optimistisch, kleurrijk toneelstuk waarin het geheugen en de persoonlijke herinneringen van de deelnemers de toeschouwer meenemen naar verre, fabelachtige oorden. Volksverhalen, sprookjes en legendes uit verschillende continenten worden door hen geïnterpreteerd, gespeeld, gezongen en verteld in de taal van hun nieuwe thuis: het Nederlands. Tijdens een metaforische reis keren we terug naar de essentie van de vertelling, naar zuivere woorden die een vervormd spiegelbeeld zijn van een herinnering. Welke rol speelt mondelinge overlevering in een getechnologiseerde maatschappij waar het samenleven van mensen uit verschillende culturen wordt belemmerd door wederzijds onbegrip? Hoe kunnen migranten omgaan met een nieuwe taal die het collectief geheugen weerspiegelt van een volk dat ze niet kennen?

"Ezelsbrug" is een “invitation au voyage” die mensen met elkaar laat communiceren over grootse humane thema’s en cultuuroverstijgende kleinmenselijkheden.

Deelnemers

Abdelfattah Oidi (Marokko), Alexander Londono Gomez (Colombia), Anastasia Galvita (Rusland), Angelina Balkaen (Oekraine), Chloi Makri (Griekenland), Elham Tavoosi (Iran), Enri Dalipi (Albanië), Gladys Ongeri (Kenya), John Lester Aguila (Filipijnen), Joy Llano (Filipijnen), Mihaela Moldovan (Roemenië), Yoandris Patterson (Cuba), Harold Daniels (Ghana), Mahboubeh Sedaghat (Iran)

Artistiek team

Regie : Sophie Cocheteux-Depraeter
Dramaturgie : Barbara Van Praet
Choreografie : Davy Desloovere
Kostuumontwerp : Naiara Beistegui Idigoras
Scenografie : Tom Opdenakker
Licht : Alexander Coppenolle
Muziek en geluid : J-P.Bouchard-Rees & Robert Leiner

voorstellingen

18 mei 2017 bij'De Vieze Gasten Koop Tickets
19 mei 2017 bij'De Vieze Gasten Koop Tickets
30 mei 2017 NTGent Arca Koop Tickets
6 juni 2017 Minard Koop Tickets
7 juni 2017 Minard Koop Tickets

Voor alle voorstellingen geldt: Aanvangsuur: 20u , Prijs: € 6

Meer info over de ticketverkoop

Sponsors

Solico sound & light rental, ACP Productions, Sol.I.Dar.Gent vzw, Cocom vzw, Coppenolle drukkerij & print

In 2008 werd Sophie Cocheteux-Depraeter genomineerd voor de Prix de la Critique (Meilleure découverte) met “A mon grand-père. Dernier concerto en appartement pour Jean-Marie Depraeter” in Gare de Watermael in Brussel, een kunstproject over een man die aan Alzheimer leed.