Evenementen

De Dode

Een multimedia installatie geinspireerd door Georges Bataille.

Celestial Mekaniks heeft een interactieve lectuur in de ruimte van de 28 hoofdstukken van het boek “De Dode / Le Mort” van Georges Bataille gepresenteerd in het kader van “Buren bij kunstenaars” :

  • Film projectie. We hebben een Franstalige acteur gefilmd die de tekst voorleest en een Nederlangstalige acteur, bijgestaan door een zwijgende actrice.
  • Indrukken van mixmedia beelden (zwartwit foto’s en schilderijen). Achtentwintig afbeeldingen in achtien staties. Sommige hoofdstukken worden verteld in een diptiek, een triptiek of een schilderij uit één stuk.
  • Er waren live interventies van het hoofdpersonage en er is een muzikale compositie die de val van Marie vertelt.
  • Het project is gerealiseerd in het Frans, het Nederlands en het Engels.

Wat een succes! Bedankt aan alle bezoekers en kunstenaars!

Bedankt aan Biblab en 4U Renting!

Waar en Wanneer

Biblab, Waregem - 19, 20, 21 oktober 2018

Het Verhaal

Tijdens zijn huwelijksnacht sterft Edouard ten midden van de seksuele daad met zijn vrouw Marie. Doodsbang door de dood en het verlies van haar echtgenoot, vlucht Marie de straat op en rent een herberg binnen. Daar geeft ze zich over aan de wellust alvorens terug te keren naar het echtelijk bed waar ze zichzelf van het leven berooft en haar man gaat vervoegen in de dood.

De Themas

De pijn door verlies, de bevrijding door het genot, de angst voor de dood.

Het Team

Regie en kunstwerk : Sophie Cocheteux-Depraeter & JP Bouchard-Rees (Celestial Mekaniks vzw)

Editing : Stijn Deprez

Acteurs : Sophie Jaskulski, Philippe Grand Henri, Ernst Löw

Licht van kunstinstallatie : Alexander Coppenolle

Sponsor: 4U Renting

Celmekia 1.1

Celmekia 1.1 is een sociaal cultureel evenement dat kunstenaars, intellectuelen en een breed publiek, met jong en oud, samenbrengt. We willen mensen verder laten kijken dan de dagelijkse werkelijkheid en de artificiële, materiële wereld die ons vandaag omringt door beroep te doen op fantasie, vindingrijkheid én logisch denken. De gastsprekers praten op een populariserende en boeiende manier over het verband tussen exacte wetenschappen en de natuur en tussen kennis en kunst. Er is ook live muziek en performance, podiumkunst en een tentoonstelling.